Almás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás süti

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis doboz tejföl (140 g)
  • 20 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • fél kiskanál só
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • kb 2 kg alma
  • pici fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát gyors mozulatokkal, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A levét kicsavarjuk és az almájoz hozzáadjuk a fahéjat és a víliás cukrot, majd elkeverjük az egészet.

A tésztát elfelezzük és az egyik felét kinyújtjva beletesszük a tepsibe, majd meghintjük búzadarával és egyenletesen rásimítjuk az almát és rátesszük másik kinyújtott lapot.

A tésztából kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük, majd megkenjük vele a tésztát. Villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt pirosra sütjük.