Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite szaftosan recept

Meggyes pite szaftosan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál tejföl a liszttől függ, mennyit vesz fel

    Töltelék:

    • 1 ,5 kg meggy
    • 5 dl meggylé
    • fél csomag vaníliás pudingpor (vagy 3 evő kanál étkezési keményítő )
    • ízlés szerint cukor ( aki szereti keverhet hozzá fahéjat )

    A sütemény tetejére

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 4 evőkanál cukor

    A tésztát megszórni:

    • Zsemlemorzsa, vagy búzadara

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két közepes méretű lapot nyújtunk belőle.

    A töltelékhez 1 ,5 kg meggyet 5 dl meggylével felfőzzünk, amikor felforrt ízlés szerint cukorral ízesítjük.

    Fél csomag vaníliás pudingport simára keverünk egy kevés vízzel, majd a meggylével hőkiegyenlítjük és a meggyes főzetünket besűrítjük. (Jó sűrűnek kell lennie a meggy körül a krémnek, mert sülés közben még kicsit enged majd.)

    Az egyik tésztalapot vékonyan megszórjuk búzadarával, vagy zsemlemorzsával és egyenletesen ráterítjük a krémet. A krém tetejét is megszórjuk, majd rátesszük a másik tésztát.

    A tetejét villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a gőz szabadon távozhasson, majd közepes hőfokon (170 fok), kb 25 percig sütjük.

    A megmaradt 4 tojásfehérjét 4 ek cukorral keményre verjük, majd amikor megsült a pite rákenjük a tetejére és további 10 percig sütjük.

    Kihűlve szeleteljük.

    Tepsi méret:

    32×32 cm

    Tipp:

    Érdemes megmaradt tojásfehérjéket az alap recepten kivül hozzá tenni a habhoz, mert minél több fehérjénk van annál magasabb és szebb lesz a habunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá