Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
A sütemény tetejére
A tésztát megszórni:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két közepes méretű lapot nyújtunk belőle.
A töltelékhez 1 ,5 kg meggyet 5 dl meggylével felfőzzünk, amikor felforrt ízlés szerint cukorral ízesítjük.
Fél csomag vaníliás pudingport simára keverünk egy kevés vízzel, majd a meggylével hőkiegyenlítjük és a meggyes főzetünket besűrítjük. (Jó sűrűnek kell lennie a meggy körül a krémnek, mert sülés közben még kicsit enged majd.)
Az egyik tésztalapot vékonyan megszórjuk búzadarával, vagy zsemlemorzsával és egyenletesen ráterítjük a krémet. A krém tetejét is megszórjuk, majd rátesszük a másik tésztát.
A tetejét villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a gőz szabadon távozhasson, majd közepes hőfokon (170 fok), kb 25 percig sütjük.
A megmaradt 4 tojásfehérjét 4 ek cukorral keményre verjük, majd amikor megsült a pite rákenjük a tetejére és további 10 percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük.
32×32 cm
Érdemes megmaradt tojásfehérjéket az alap recepten kivül hozzá tenni a habhoz, mert minél több fehérjénk van annál magasabb és szebb lesz a habunk.