Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb kalács recept

Lúdláb kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 1 ek búzasikér
    • 25 g friss élesztő
    • 1 kk só
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 ml étolaj
    • kb 2-2,5 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek porcukor
    • kb 10 dkg olvasztott vaj
    • 3 ek rumaroma
    • kb fél ü meggybefőtt

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

    A lisztet összekeverjük a sikérrel, a sóval, porcukorral, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat és annyi tejet, hogy könnyed lágy tésztát kapjunk.

    Alaposan összegyúrjuk és lefedve egy éjszakán át hűtőben kelesztjük.

    Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből és 30 perc után lisztezett deszkán kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk.

    A töltelékhez a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az aromát és annyi olvasztott vajat, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

    A kakaós masszát egyenletesen elkenjük a tésztán, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.

    Egy éles késsel a rudat középen félbevágjuk és a két fél rudat összetekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába helyezzük.

    Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és kb 35 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá