Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kalács recept

Töltött kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 evőkanál cukor
    • egy csipet só
    • 2,5 dl tej
    • 7 dkg margarin
    • 1 evőkanál olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelék:

    • 6 evőkanál cukrozott, darált dió
    • 12 evőkanál cukrozott, darált mák
    • 1 evőkanák olaj a tészta kenéséhez

    A mosdatáshoz:

    • 1 ek cukor
    • 1 ek víz

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.

    Amikor összeállt, akkor apránként beledolgozzuk az olajos vajat és szép sima tésztát dagasztunk belőle. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.

    Ha szép sima a tészta és megjelentek a buborékok benne, akkor megszórjuk a tetejét kevés liszttel és 30 percig kelesztjük letakarva.

    Ha megkelt a tészta, akkor hat részre osztjuk a tésztákból egyenként kis gombócokat formázunk.

    Egyenként kinyújtjuk a kis tésztákat téglalap alakúra, megkenjük a tészta tetejét olajjal és 3 evőkanál mákkal megszórjuk, elsimítjuk és kissé belenyomkodjuk, majd végezetül feltekerjük.

    2 ág mákos és egy diós töltött rudat készítünk. Egymásmellé tesszük a rudakat, a végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.

    Így járunk el a másik 3 tésztával is.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással lenjük, majd 25 percig kelesztjük.

    180 fokos sütőbe toljuk 25 percre. Ha megsült, akkor cukros vízzel lekenjük a kalácsokat.

    Hagyjuk langyosra kihűlni, mert így szebben lehet majd szeletelni.

    Tipp:

    Ha kisült a kalács én mindig megmosdatom cukros vízzel, így fényes lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá