Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott kalács recept

Fonott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 8 csapott evőkanál cukor
    • 10 dkg puha margarin
    • 6 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 kávéskanál vanília őrlemény

    Tetejére:

    • kb 5 dkg olvasztott, visszíhűtött margarin

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meglangyosított tejben (amihez egy csipet cukrot is adtunk) felfuttatjuk.

    A lisztet átszitálva egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk és dagasztjuk kb 10 percig.

    Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk és 8 közel azonos darabra vágjuk. A darabokat egyenként 3-3 részre osztjuk. Kisodorjuk a tenyerünkkel, majd az egyik végét összecsípjük és a szokásos módon összefonjuk.

    A kész fonatot tepsire tesszük és a többi tésztával is így járunk el.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közben a kalácsokat lekenjük az olvasztott margarinnal, majd kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón újra átkenjük olvasztott margarinnal. Így szép fényes, puha lesz a kalács.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá