Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós fonott kalács recept

Kakaós fonott kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 8 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 1 kávéskanál só
    • 0,5 marék mazsola
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 citromból nyert citromhéj

    Elkészítése:

    A meglangyosított tejben, némi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    A lehetőleg átszitált liszthez adjuk a szobahőmérsékletű vajat, a sót, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a 2 felvert tojást, melyből hagyunk a lekenéshez, a mazsolát és a citromhéjat, majd a felfutott élesztőt is és összegyúrjuk. Puha, selymes, az edény falától elváló tésztát kapunk. Amit fél órát pihentetünk letakarva.

    Átgyúrjuk, majd ezután 3 egyenlő gombócot készítünk, melynek darabja kb 330 g. Kettőt visszateszünk kelni, a harmadikba belegyúrjuk a kakaót, azután őt is visszatesszük kelni. Nem baj, ha nem lesz homogén, csíkosan is jól néz ki! 30 perc pihenő következik.

    A gombócokból 3 egyforma (kb tepsi hosszú 40-45 cm) kígyót sodrunk. Hármas fonással (kakaós középen) lazán összefonjuk, és tepsibe rakjuk. Lekenjük felvert tojással.

    Letakarjuk és 45 perc pihenés után újra lekenjük tojással és pár szem cukorral megszórjuk.

    170 fokon légkeverés nélkül 32-40 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá