Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós, mákos kelt kalács recept

Kakaós, mákos kelt kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 2,5 élesztő
    • 2-3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 2 dl tej
    • 20 dkg darált mák
    • 30 dkg porcukor
    • kakaópor (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tésztához 2 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezután beleszórjuk a lisztet (a kelt tésztához valót ajánlom), beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk megkelni meleg helyiségben.

    Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot, 10 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle. A lényeg, hogy a szemek puhák legyenek és felszívják az összes tejet, besűrűsödjön.

    A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb 30*30 cm-es nagyságúakra. Az egyiket a mákos, a másikat a kakaós töltelékkel kenjük meg. Ezután feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá