Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kelt kuglóf recept

Kakaós kelt kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 22 cm-es kuglófformához:

    • 600 g finomliszt
    • 120 ml tejszín
    • 100-120 ml víz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g olvasztott vaj
    • 30 g friss élesztő
    • 80g cukor
    • 20 g vaníliás cukor
    • 15 g kakaópor
    • 2 evőkanál víz
    • vaj és liszt a forma előkészítéséhez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tettem és egy órán át kelesztettem.

    Közben előkészítettem a formát: vékonyan kivajaztam, liszteztem.

    A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtottam. Egymásra tettem a két lapot és feltekertem, mit a bejglit. 10 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam és ismét felcsavartam.

    Beletettem a formába és egy órán át kelesztettem.

    180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 50 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával le kell takarni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá