Kakaós kelt kuglóf

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 22 cm-es kuglófformához:

  • 600 g finomliszt
  • 120 ml tejszín
  • 100-120 ml víz
  • 2 tojás
  • 80 g olvasztott vaj
  • 30 g friss élesztő
  • 80g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 15 g kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • vaj és liszt a forma előkészítéséhez

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tettem és egy órán át kelesztettem.

Közben előkészítettem a formát: vékonyan kivajaztam, liszteztem.

A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtottam. Egymásra tettem a két lapot és feltekertem, mit a bejglit. 10 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam és ismét felcsavartam.

Beletettem a formába és egy órán át kelesztettem.

180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 50 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával le kell takarni.