Sütőporos fonott kalács gluténmentesen recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes süteményliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- pici só
- 20 g vaj
- 150 ml kefír
- 35 g méz
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefírt, a vajat, mézet és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett felületen átgyúrjuk (nem baj ha a tészta lágyabb állagú az átgyúrás alatt hozzáadott liszttől megfelelő állagú lesz). Majd három egyenlő részre osztjuk és rudat sodrunk belőlük.
Ezeket a rudakat összefonjuk, a tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd dióval vagy mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.