Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokipudingos kalács recept

Csokipudingos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 25 g friss élesztő
    • 3 ek porcukor
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 ml étolaj
    • langyos tej (kb 3 dl)

    Töltelék:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak csokoládés pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 5 dkg vaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

    A liszet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt az olajat és a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.

    Leteakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A cukros tejben megfőzzük a pudingport, majd ha már langyosra hűlt elkekeverjük benne a vajat.

    A megkelt tésztát három részre osztjuk, mindegyik részt kb 50*15 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.

    A három rudat összefonjuk, a végeket a kalács alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt formába (30*15 cm) tesszük, majd 20 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá