Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A liszet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt az olajat és a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.
Leteakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A cukros tejben megfőzzük a pudingport, majd ha már langyosra hűlt elkekeverjük benne a vajat.
A megkelt tésztát három részre osztjuk, mindegyik részt kb 50*15 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
A három rudat összefonjuk, a végeket a kalács alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt formába (30*15 cm) tesszük, majd 20 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.