Csokipudingos kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 3 ek porcukor
  • 1 kk só
  • 1 tojássárgája
  • 50 ml étolaj
  • langyos tej (kb 3 dl)

Töltelék:

  • 3 dl tej
  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 5 dkg vaj

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • porcukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

A liszet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt az olajat és a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.

Leteakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A cukros tejben megfőzzük a pudingport, majd ha már langyosra hűlt elkekeverjük benne a vajat.

A megkelt tésztát három részre osztjuk, mindegyik részt kb 50*15 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.

A három rudat összefonjuk, a végeket a kalács alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt formába (30*15 cm) tesszük, majd 20 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.