Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sikérrel, a sóval, porcukorral, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat és annyi tejet, hogy könnyed lágy tésztát kapjunk.
Alaposan összegyúrjuk és lefedve egy éjszakán át hűtőben kelesztjük.
Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből és 30 perc után lisztezett deszkán kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk.
A töltelékhez a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az aromát és annyi olvasztott vajat, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A kakaós masszát egyenletesen elkenjük a tésztán, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.
Egy éles késsel a rudat középen félbevágjuk és a két fél rudat összetekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába helyezzük.
Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és kb 35 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.