Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tészta:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál langyos méz
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 25 dkg finomliszt
A bevonat:
- 15 dkg vaj
- 5 evőkanál tej vagy víz
- 25 dkg cukor
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 20 dkg házi baracklekvár
A kókuszkrémhez:
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, majd a töltésig félretesszük.
A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A simára kevert masszát egy 20*30 cm –es kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. 170 fokos sütőben 25-30 percig alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra téve kihűtjük.
A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport.
A kihűlt tésztát kb 4*4 cm-es kockára vágjuk, majd a kakaós mázba forgatjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel díszítjük, végül befedjük a tetejével
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tipp:
Én vajat használok a bevonathoz, nem margarint. Teljen más íze lesz.