Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tészta:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál langyos méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg finomliszt

A bevonat:

  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej vagy víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • 20 dkg házi baracklekvár

A kókuszkrémhez:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, majd a töltésig félretesszük.

A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A simára kevert masszát egy 20*30 cm –es kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. 170 fokos sütőben 25-30 percig alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra téve kihűtjük.

A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport.

A kihűlt tésztát kb 4*4 cm-es kockára vágjuk, majd a kakaós mázba forgatjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel díszítjük, végül befedjük a tetejével

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Tipp:

Én vajat használok a bevonathoz, nem margarint. Teljen más íze lesz.