Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Glutén és laktózmentes fanta torta recept

Glutén és laktózmentes fanta torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25 cm-es tortaformához:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 ek cukor
    • 3 ek gluténmentes liszt
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor

    Krémhez:

    • 500 g laktózmentes túró
    • 200 ml laktózmentes habtejszín
    • 5 ek porcukor
    • 5 ek zselatin fix

    Tetejére:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 350 ml fanta

    Elkészítése:

    A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön össze.

    A tésztát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, tűpróbát végezzünk! Fontos, hogy a papír a torta pereméig érjen, így anélkül tudjuk majd a tortát kivenni a formából, hogy sérülne.

    Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.

    A habtejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a túrót, zselatin fixet és elegyengetjük a piskóta tetején.

    A vaníliás pudingport elkeverjük az üdítővel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd a krémmel megkent piskóta tetejére öntjük.

    Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd a kapcsos tortaformát kibontva finoman lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá