Glutén és laktózmentes fanta torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25 cm-es tortaformához:
Piskótához:

  • 5 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 3 ek gluténmentes liszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 500 g laktózmentes túró
  • 200 ml laktózmentes habtejszín
  • 5 ek porcukor
  • 5 ek zselatin fix

Tetejére:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 350 ml fanta

Elkészítése:

A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön össze.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, tűpróbát végezzünk! Fontos, hogy a papír a torta pereméig érjen, így anélkül tudjuk majd a tortát kivenni a formából, hogy sérülne.

Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a túrót, zselatin fixet és elegyengetjük a piskóta tetején.

A vaníliás pudingport elkeverjük az üdítővel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd a krémmel megkent piskóta tetejére öntjük.

Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd a kapcsos tortaformát kibontva finoman lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.