Hozzávalók egy 25 cm-es tortaformához:
Piskótához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön össze.
A tésztát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, tűpróbát végezzünk! Fontos, hogy a papír a torta pereméig érjen, így anélkül tudjuk majd a tortát kivenni a formából, hogy sérülne.
Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a túrót, zselatin fixet és elegyengetjük a piskóta tetején.
A vaníliás pudingport elkeverjük az üdítővel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd a krémmel megkent piskóta tetejére öntjük.
Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd a kapcsos tortaformát kibontva finoman lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.