Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baileys-es kocka recept

Baileys-es kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
    Tészta:

    • 18 dkg finomliszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 15 dkg cukor
    • 3 g szódabikarbóna
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 ml tej
    • 50 ml Baileys krémlikőr
    • 90 ml forró víz

    Öntet:

    • 1 tubus sűrített tej
    • 50 ml Baileys krémlikőr
    • 5 dkg étcsokoládé

    Krém:

    • 2 dl tejszín
    • 2 ek porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 50 ml Baileys krémlikőr

    Díszítés:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 tk étolaj
    • tortadara

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25 * 25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.

    A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

    Közben az öntethez felmelegítjük a sűrített tejet, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad, végül hozzákeverjük a likőrt is.

    Ha a tészta megsült még melegen, egy fakanál nyelével lyukakat szúrunk a tésztába és a lyukakba csurgatjuk az öntetet, majd teljesen kihűtjük.

    A tejszínt a cukorral, kakaóval és a likőrrel kemény habbá verjük és rásimítjuk a tésztára, majd a süteményt olvasztott csokoládéval lecsorgatva és tortadarával megszórva díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá