Diókrémes kocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 24*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 8 dkg darált dió
- késhegynyi őrölt fahéj
- 4,5 dl tejföl
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 1 teáskanál rum
- késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.
A masszát két részre osztjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Két lapot sütünk a tésztából 180 fokra előmelegített sütőben.
A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, a rummal, a dióval és a fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük.
Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.