Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diókrémes kocka recept

Diókrémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 24*39 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 30 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 30 dkg finomliszt
    • 8 dkg darált dió
    • késhegynyi őrölt fahéj
    • 4,5 dl tejföl

    A krémhez:

    • 4,5 dl tej
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg darált dió
    • 1 teáskanál rum
    • késhegynyi őrölt fahéj

    A tetejére:

    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
    A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.

    A masszát két részre osztjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Két lapot sütünk a tésztából 180 fokra előmelegített sütőben.

    A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, a rummal, a dióval és a fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük.

    Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.

    Olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.

    Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá