Diókrémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 24*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált dió
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 4,5 dl tejföl

A krémhez:

  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál rum
  • késhegynyi őrölt fahéj

A tetejére:

  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.

A masszát két részre osztjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Két lapot sütünk a tésztából 180 fokra előmelegített sütőben.

A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, a rummal, a dióval és a fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük.

Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.

Olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.

Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.