Baileys-es kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
Tészta:

  • 18 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 90 ml tej
  • 50 ml Baileys krémlikőr
  • 90 ml forró víz

Öntet:

  • 1 tubus sűrített tej
  • 50 ml Baileys krémlikőr
  • 5 dkg étcsokoládé

Krém:

  • 2 dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 50 ml Baileys krémlikőr

Díszítés:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk étolaj
  • tortadara

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25 * 25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.

A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Közben az öntethez felmelegítjük a sűrített tejet, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad, végül hozzákeverjük a likőrt is.

Ha a tészta megsült még melegen, egy fakanál nyelével lyukakat szúrunk a tésztába és a lyukakba csurgatjuk az öntetet, majd teljesen kihűtjük.

A tejszínt a cukorral, kakaóval és a likőrrel kemény habbá verjük és rásimítjuk a tésztára, majd a süteményt olvasztott csokoládéval lecsorgatva és tortadarával megszórva díszítjük.