Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyi tepsis csigája recept

Nagyi tepsis csigája
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Thang zhong:

    • 40 g finomliszt
    • 2,4 dl tej

    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • egy nagy csipet só
    • 8 dkg cukor
    • 7 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,2 dl tej

    Töltelék:

    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg tejcsoki
    • 3 ek cukrozott kakaópor

    A tészta kenéséhez:

    • kevés, puha zsír vagy vaj

    Elkészítése:

    A thang zhonghoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük.

    Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.

    A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokival és a kakaóporral.

    A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a csokikrémet úgy, hogy a szélén egy kis sávot üresen hagyunk, ott vízzel kenjük le, hogy a tészta szélei összetapadjanak. Feltekerjük a tésztát.

    A tészta felületét körbekenjük vékonyan valamilyen zsiradékkal, majd 16 részre vágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.

    Folpackkal letakarva kb 30 percig kelesztjük.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat. Ha kihűlt, akkor porcukorral szórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá