Nagyi tepsis csigája

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Thang zhong:

  • 40 g finomliszt
  • 2,4 dl tej

Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • egy nagy csipet só
  • 8 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1,2 dl tej

Töltelék:

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg tejcsoki
  • 3 ek cukrozott kakaópor

A tészta kenéséhez:

  • kevés, puha zsír vagy vaj

Elkészítése:

A thang zhonghoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük.

Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.

A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokival és a kakaóporral.

A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a csokikrémet úgy, hogy a szélén egy kis sávot üresen hagyunk, ott vízzel kenjük le, hogy a tészta szélei összetapadjanak. Feltekerjük a tésztát.

A tészta felületét körbekenjük vékonyan valamilyen zsiradékkal, majd 16 részre vágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.

Folpackkal letakarva kb 30 percig kelesztjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat. Ha kihűlt, akkor porcukorral szórhatjuk.