Hozzávalók:
Thang zhong:
Tészta:
Töltelék:
A tészta kenéséhez:
Elkészítése:
A thang zhonghoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük.
Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokival és a kakaóporral.
A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a csokikrémet úgy, hogy a szélén egy kis sávot üresen hagyunk, ott vízzel kenjük le, hogy a tészta szélei összetapadjanak. Feltekerjük a tésztát.
A tészta felületét körbekenjük vékonyan valamilyen zsiradékkal, majd 16 részre vágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
Folpackkal letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat. Ha kihűlt, akkor porcukorral szórhatjuk.