Hűtőben kelt házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
(1 bögre= 2,5 dl)
- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 ek. étolaj
- 2 tk. só
- 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
Elkészítése:
A tésztát nem kell dagasztani.
A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet.
Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Reggel már süthetjük.
Ekkor kissé átgyúrjuk, majd gömbölyűre formázzuk.
Egy hőálló tálat (jénait) sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret.
Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk, majd lespricceljük vízzel a kenyeret és az edény tetejét is.
Lefedjük, majd hideg sütőbe tesszük és 240 fokon megsütjük.
A sütő felmelegedésétől számítva, 60 percig sütjük. Ekkor kivesszük, újból lespricceljük a tetejét és még 10 percig sütjük.
Tipp:
Sütőfüggő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e?
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »