Hűtőben kelt házi kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
(1 bögre= 2,5 dl)
- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 ek. étolaj
- 2 tk. só
- 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
Elkészítése:
A tésztát nem kell dagasztani.
A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet.
Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Reggel már süthetjük.
Ekkor kissé átgyúrjuk, majd gömbölyűre formázzuk.
Egy hőálló tálat (jénait) sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret.
Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk, majd lespricceljük vízzel a kenyeret és az edény tetejét is.
Lefedjük, majd hideg sütőbe tesszük és 240 fokon megsütjük.
A sütő felmelegedésétől számítva, 60 percig sütjük. Ekkor kivesszük, újból lespricceljük a tetejét és még 10 percig sütjük.
Tipp:
Sütőfüggő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









