Hűtőben kelt házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
(1 bögre= 2,5 dl)
- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 ek. étolaj
- 2 tk. só
- 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
Elkészítése:
A tésztát nem kell dagasztani.
A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet.
Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Reggel már süthetjük.
Ekkor kissé átgyúrjuk, majd gömbölyűre formázzuk.
Egy hőálló tálat (jénait) sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret.
Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk, majd lespricceljük vízzel a kenyeret és az edény tetejét is.
Lefedjük, majd hideg sütőbe tesszük és 240 fokon megsütjük.
A sütő felmelegedésétől számítva, 60 percig sütjük. Ekkor kivesszük, újból lespricceljük a tetejét és még 10 percig sütjük.
Tipp:
Sütőfüggő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »