Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen recept

Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • A lepénykenyérhez:

    • 20 dkg rizsliszt
    • 1,5 dl görög joghurt
    • 1 mk só
    • 1 tk római kömény( opcionális)
    • 1 tk sütőpor

    A sütéshez:

    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk, egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk.

    4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk azokat.

    Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk és közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként.

    Tipp:

    Még a tavaszi karantén alatt kialakult élesztőhiány idején készült először ez a nagyon finom és egyszerű indiai kenyér. Így a karácsonyi halászléhez is ezt sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá