Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen

A lepénykenyérhez:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 1 mk só
  • 1 tk római kömény( opcionális)
  • 1 tk sütőpor

A sütéshez:

  • kevés étolaj

Elkészítése:

A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk, egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk.

4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk azokat.

Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk és közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként.

Tipp:

Még a tavaszi karantén alatt kialakult élesztőhiány idején készült először ez a nagyon finom és egyszerű indiai kenyér. Így a karácsonyi halászléhez is ezt sütöttem.