Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozsos, magvas kenyér recept

Rozsos, magvas kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 320 g langyos víz
    • 150 g rozsliszt
    • 350 g kenyérliszt
    • 1 tasak instant élesztő
    • kb 1 ek só (ízlés szerint kevesebb is adható hozzá)
    • cukor (1 tk)
    • magvak izlés szerint (szezámmag, napraforgómag, tökmag, …stb, ki-mit szeret)

    Elkészítése:

    A hozzávalókat a gép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele.

    Ha nincs ilyen gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra.

    A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át.

    A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk ki a kenyér formáját, majd tegyük egy tapadásmentes kenéyrformába. A tetejét éles késsel vágjuk be, spricceljük le kebés vízzel és szórjuk meg tetszés szerinti magvakkal.

    180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek