Rozsos, magvas kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 320 g langyos víz
  • 150 g rozsliszt
  • 350 g kenyérliszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • kb 1 ek só (ízlés szerint kevesebb is adható hozzá)
  • cukor (1 tk)
  • magvak izlés szerint (szezámmag, napraforgómag, tökmag, …stb, ki-mit szeret)

Elkészítése:

A hozzávalókat a gép táljába mérjük és elkezdjük összeállítani a géppel a tésztát, majd kb 10 percig dagasztatjuk vele.

Ha nincs ilyen gépünk, akkor természetesen kézzel is összeállíthatjuk és dagasszuk szép hólyagosra.

A kész tésztát formázzuk gombóccá és takarjuk le, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb 2 órán át.

A megkelt tésztát enyhén gyúrjuk át, alakítsuk ki a kenyér formáját, majd tegyük egy tapadásmentes kenyérformába. A tetejét éles késsel vágjuk be, spricceljük le kebés vízzel és szórjuk meg tetszés szerinti magvakkal.

180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig.