Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér kenyér recept

Fehér kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg búza finomliszt
    • 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
    • 2 teáskanál só
    • 1 kávéskanál cukor
    • 3 dl langyos víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A vizet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    A liszthez hozzáadjuk a teljeskiőrlésű lisztet és a sót és összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd a végén adjuk hozzá az olajat és azt is beledolgozzuk.

    Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd megformázzuk.

    Egy nagy jénait kajjal kikenünk, majd beletesszük a megformázott tésztát, majd kelesztjük még 30 percig.

    Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Éles késsel bevágjuk a tésztát és vizes ecsettel jól átkenjük, majd a jénai tetejét is.

    Rátesszük a jénai tetejét, majd az egészet betoljuk a sütőbe. 20 perc után levesszük a tetejét, majd szép pirosra sütjük az egészet.

    Mikor kész, akkor újra átkenjük vízzel és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá