Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes csokoládérolád recept

Gesztenyekrémes csokoládérolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 evőkanál porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 12 g sütőpor

    Töltelékhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 2 evőkanál barna rum
    • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
    • 2 dl 30 %-os habtejszín

    Csokimázhoz:

    • 4 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 6 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

    A piskótahabot sütőpapírral bélelt, közepes méretű (kb 25*35 cm-es) tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész piskóta lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amiben sült.

    Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk kihűlni.

    Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a két evőkanál rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.

    A tejszínhabot verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban. A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.

    Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.

    A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült csokimázzal.

    Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá