Gesztenyekrémes csokoládérolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyekrémes csokoládérolád

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 6 tojássárgája
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 g sütőpor

Töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál barna rum
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 dl 30 %-os habtejszín

Csokimázhoz:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg vaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A piskótahabot sütőpapírral bélelt, közepes méretű (kb 25*35 cm-es) tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész piskóta lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amiben sült.

Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk kihűlni.

Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a két evőkanál rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.

A tejszínhabot verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban. A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.

Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.

A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült csokimázzal.

Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.