Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 30 dkg. liszt
    • 5 ek. vaj
    • 4 ek. porcukor
    • 5 db. tojás sárga
    • 3 dl. tejföl
    • 0,5 dl. rum
    • 1 mk. só
    • zsír a sütéshez

    Elkészítése: A liszthez morzsoljuk a vajat, Hozzáadjuk  a tojás sárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk. cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk. A téglalapokon 2-3 vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon. Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek