Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg. liszt
    • 5 ek. vaj
    • 4 ek. porcukor
    • 5 db.  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • 3 dl. tejföl
    • 0,5 dl. rum
    • 1 mk. só
    • zsír a sütéshez

    Elkészítése:

    A liszthez morzsoljuk a vajat.

    Hozzáadjuk  a tojás sárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót.

    Jól összedolgozzuk, majd  cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük.

    Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk.

    A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon.

    Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá