Csörögefánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg. liszt
  • 5 ek. vaj
  • 4 ek. porcukor
  • 5 db. tojás sárga
  • 3 dl. tejföl
  • 0,5 dl. rum
  • 1 mk. só
  • zsír a sütéshez

Elkészítése:

A liszthez morzsoljuk a vajat.

Hozzáadjuk  a tojás sárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót.

Jól összedolgozzuk, majd  cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük.

Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összegyúrjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk.

A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon.

Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.