Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes mézeskalács torta recept

Gesztenyekrémes mézeskalács torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20-cm-es tortához:

    • 1 cs mézeskalács tészta

    Gesztenyekrém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 rumaroma
    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 1 csomag marcipánmassza
    • 3 tubus különböző színű ételfesték

    Elkészítése:

    A készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.

    Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. A maradék, leeső tésztát egymásra helyeztem úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágtam ki a harmadik tésztalapot.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot (én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat (én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és a rumaromát, majd keverjük simára.

    A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón vagy reszeljük le, majd adjuk a krémhez és szintén keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

    Ezután töltsük meg a mézeslapokat a gesztenyekrémmel, majd az oldalát is vonjuk be, végül pedig reszeljünk a tetejére gesztenyemasszát.

    Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a tészta felpuhuljon és az ízek jól összeérjenek.

    A tortát ízlés szerint színes, karácsonyi marcipán figurákkal is feldíszíthetjük, de ettől el is tekinthetünk.

    Én pl 1 csomag marcipánt három részre osztottam, majd ételfestékkel alaposan összegyúrtam, vékonyra kinyújtottam, majd a formákkal kiszúrtam.

    Ezután a torta oldalára ragasztottam, majd úgy tettem be a hűtőbe.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá