Gesztenyekrémes mézeskalács torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20-cm-es tortához:

  • 1 cs mézeskalács tészta

Gesztenyekrém:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 rumaroma
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 1 csomag marcipánmassza
  • 3 tubus különböző színű ételfesték

Elkészítése:

A készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.

Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. A maradék, leeső tésztát egymásra helyeztem úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágtam ki a harmadik tésztalapot.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot (én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat (én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és a rumaromát, majd keverjük simára.

A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón vagy reszeljük le, majd adjuk a krémhez és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

Ezután töltsük meg a mézeslapokat a gesztenyekrémmel, majd az oldalát is vonjuk be, végül pedig reszeljünk a tetejére gesztenyemasszát.

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a tészta felpuhuljon és az ízek jól összeérjenek.

A tortát ízlés szerint színes, karácsonyi marcipán figurákkal is feldíszíthetjük, de ettől el is tekinthetünk.

Én pl 1 csomag marcipánt három részre osztottam, majd ételfestékkel alaposan összegyúrtam, vékonyra kinyújtottam, majd a formákkal kiszúrtam.

Ezután a torta oldalára ragasztottam, majd úgy tettem be a hűtőbe.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.