Hozzávalók egy 20-cm-es tortához:
Gesztenyekrém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.
Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. A maradék, leeső tésztát egymásra helyeztem úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágtam ki a harmadik tésztalapot.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot (én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat (én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és a rumaromát, majd keverjük simára.
A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón vagy reszeljük le, majd adjuk a krémhez és szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
Ezután töltsük meg a mézeslapokat a gesztenyekrémmel, majd az oldalát is vonjuk be, végül pedig reszeljünk a tetejére gesztenyemasszát.
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a tészta felpuhuljon és az ízek jól összeérjenek.
A tortát ízlés szerint színes, karácsonyi marcipán figurákkal is feldíszíthetjük, de ettől el is tekinthetünk.
Én pl 1 csomag marcipánt három részre osztottam, majd ételfestékkel alaposan összegyúrtam, vékonyra kinyújtottam, majd a formákkal kiszúrtam.
Ezután a torta oldalára ragasztottam, majd úgy tettem be a hűtőbe.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.