Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elronthatatlan almás pite recept

Elronthatatlan almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg zsiradék ( én 15dkg vajjal és 15dkg zsírral szoktam)
    • 15 dkg porcukor
    • 1 kis dobozos tejföl 20%-os
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs sütőpor
    • (lehet fűszerezni is a tésztát: Mézeskalácsfűszerrel, őrölt gyömbérrel, citromhéjjal,vaníliával…..stb)

    Töltelék:

    • 1,5-2 kg alma
    • ízlés szerint cukor és fahéj
    • 1-2 ek búzadara

    Elkészítése:

    Első lépésként összegyúrjuk a tésztát, minden hozzávalót egy tálba mérünk és egynemű tésztává gyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrni, ahogy összeált kész is!

    Betesszük pihenni a hűtőbe, addig előkészítjük az almát. Meghámozzuk, majd lereszeljük és én ilyenkor szoktam cukrozni is, hagyom egy pár percet állni, majd kinyomkodom és a legvégén teszem hozzá a fahéjat.

    A tésztát kettőbe veszem és 2 lapot nyújtok, az egyik lesz az alja. (direkt nem írtam hogy vajazott lisztezett tepsibe teszem, mert erre nincs szükség. Elég zsíros a tészta, nem fog leragadni!)

    Szóval megvan az alja, megszórom egy kis búzadarával (max  1ek), mehet rá az alma és befedem a másik lappal. Én meg szoktam szúrkálni is a legvégén az egészet :)

    180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük

    Tipp:

    Ez a fajta tészta túróval is szuperül működik :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá