Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
Első lépésként összegyúrjuk a tésztát, minden hozzávalót egy tálba mérünk és egynemű tésztává gyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrni, ahogy összeált kész is!
Betesszük pihenni a hűtőbe, addig előkészítjük az almát. Meghámozzuk, majd lereszeljük és én ilyenkor szoktam cukrozni is, hagyom egy pár percet állni, majd kinyomkodom és a legvégén teszem hozzá a fahéjat.
A tésztát kettőbe veszem és 2 lapot nyújtok, az egyik lesz az alja. (direkt nem írtam hogy vajazott lisztezett tepsibe teszem, mert erre nincs szükség. Elég zsíros a tészta, nem fog leragadni!)
Szóval megvan az alja, megszórom egy kis búzadarával (max 1ek), mehet rá az alma és befedem a másik lappal. Én meg szoktam szúrkálni is a legvégén az egészet :)
180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük
Ez a fajta tészta túróval is szuperül működik :)