Elronthatatlan almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg zsiradék ( én 15dkg vajjal és 15dkg zsírral szoktam)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kis dobozos tejföl 20%-os
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • (lehet fűszerezni is a tésztát: Mézeskalácsfűszerrel, őrölt gyömbérrel, citromhéjjal,vaníliával…..stb)

Töltelék:

  • 1,5-2 kg alma
  • ízlés szerint cukor és fahéj
  • 1-2 ek búzadara

Elkészítése:

Első lépésként összegyúrjuk a tésztát, minden hozzávalót egy tálba mérünk és egynemű tésztává gyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrni, ahogy összeált kész is!

Betesszük pihenni a hűtőbe, addig előkészítjük az almát. Meghámozzuk, majd lereszeljük és én ilyenkor szoktam cukrozni is, hagyom egy pár percet állni, majd kinyomkodom és a legvégén teszem hozzá a fahéjat.

A tésztát kettőbe veszem és 2 lapot nyújtok, az egyik lesz az alja. (direkt nem írtam hogy vajazott lisztezett tepsibe teszem, mert erre nincs szükség. Elég zsíros a tészta, nem fog leragadni!)

Szóval megvan az alja, megszórom egy kis búzadarával (max  1ek), mehet rá az alma és befedem a másik lappal. Én meg szoktam szúrkálni is a legvégén az egészet :)

180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük

Tipp:

Ez a fajta tészta túróval is szuperül működik :)