Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rizsfelfújt recept

Almás rizsfelfújt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizs
    • 8 dl tej
    • 5 dkg mazsola
    • 1 nagyobb alma
    • 2 evőkanál citromlé
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 teáskanál reszelt citromhéj

    Továbbá:

    • 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz
    • 1 púpozott evőkanál vaj a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    A rizst megmossuk és a tejben kb 20 perc alatt puhára főzzükm jad fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni.

    A mazsolát vízbe áztatjuk.

    Kivajazunk egy kuglófformát jó vastagon. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével és kibéleljük vele a formát.

    A sütőt 190 °C-fokra előmelegítjük.

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat habosra keverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal.

    A rizst elkeverjük a lecsepegtetett mazsolával és könnyedén összedolgozzuk a tojásos-cukros masszával. A tojáshabot könnyedén hozzáforgatjuk és a formába simítjuk.

    A sütőben kb 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá lekvárt vagy szörpöt is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá