Almás rizsfelfújt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Továbbá:

  • 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz
  • 1 púpozott evőkanál vaj a forma kikenéséhez

Elkészítése:

A rizst megmossuk és a tejben kb 20 perc alatt puhára főzzükm jad fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni.

A mazsolát vízbe áztatjuk.

Kivajazunk egy kuglófformát jó vastagon. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével és kibéleljük vele a formát.

A sütőt 190 °C-fokra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat habosra keverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal.

A rizst elkeverjük a lecsepegtetett mazsolával és könnyedén összedolgozzuk a tojásos-cukros masszával. A tojáshabot könnyedén hozzáforgatjuk és a formába simítjuk.

A sütőben kb 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá lekvárt vagy szörpöt is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!