Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-almás szelet recept

Mákos-almás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • csipet só
    • 7-8 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 12 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 15 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 3 dl tej
    • 5 dkg búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 alma

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem.

    A tejet a cukorral összemelegítem, majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 percig főzöm. Leveszem a tűzről és beleteszem a meghámozott, lereszelt és kicsit kinyomkodott almát, összekeverem és hagyom hűlni.

    A tojásfehérjét kemény habbá verem majd óvatosan hozzáforgatom a kihűlt almás mákhoz.

    A tésztát elfelezem, kinyújtom tepsiméretűre (20*25 cm) ráhalmozom a tölteléket, utána ráteszem a másik lapot.

    Megszurkálom villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt, de ez sütőfüggő.

    Langyosra hűlve szeletelem és porcukorral megszórva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá