Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem.
A tejet a cukorral összemelegítem, majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 percig főzöm. Leveszem a tűzről és beleteszem a meghámozott, lereszelt és kicsit kinyomkodott almát, összekeverem és hagyom hűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd óvatosan hozzáforgatom a kihűlt almás mákhoz.
A tésztát elfelezem, kinyújtom tepsiméretűre (20*25 cm) ráhalmozom a tölteléket, utána ráteszem a másik lapot.
Megszurkálom villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm kb 30 perc alatt, de ez sütőfüggő.
Langyosra hűlve szeletelem és porcukorral megszórva tálalom.