Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-tejfölös szelet recept

Mákos-tejfölös szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 0,75 csomag sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 0,5 l tej
    • 1 púpozott ek finomliszt
    • 30 dkg mák (darált)
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl tejföl

    A tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy vajazott, lisztezett, kb 25*35 cm-es tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.

    Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a tésztára.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 45 percig sütjük.

    Közben összeállítjuk a mázat: a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sárgába.

    Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá