Mákos-tejfölös szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 0,75 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 1 púpozott ek finomliszt
- 30 dkg mák (darált)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
A tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy vajazott, lisztezett, kb 25*35 cm-es tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a tésztára.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a mázat: a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sárgába.
Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.