Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-almás lepény recept

Mákos-almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 12 dkg zsír
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • csipet só

    Töltelék:

    • 10 dkg darált mák
    • 20 dkg reszelt alma
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg búzadara
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • meggy lekvár

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el. Az almákat lereszeljük, levét kinyomkodjuk.

    A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és a reszelt almát és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.

    A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

    Kétfelé vesszük a tésztát. Felét kinyújtjuk, majd alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a dzsemmel. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük tojássárgájával.

    Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Hűlés után kockákra vágjuk és porcukrral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá