Hozzávalók egy 23*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. Az almákat lereszeljük, levét kinyomkodjuk.
A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és a reszelt almát és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.
Kétfelé vesszük a tésztát. Felét kinyújtjuk, majd alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a dzsemmel. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk és porcukrral megszórva tálaljuk.