Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt (finom)
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
    • 5 dkg darált keksz
    • 5 dkg darált dió
    • fahéj (ízlésünknek megfelelően)
    • lekvár (ízre olyan, amilyet szeretnénk) 2-3 evőkanál
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tészta lekenéséhez

    Elkészítése:

    A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.

    Az almát reszeljük, de a levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.

    A tésztát 2 részre vágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, beletrítjuük a tepsibe, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni, kb 10 percig.

    Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá