Almás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt (finom)
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
  • 5 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált dió
  • fahéj (ízlésünknek megfelelően)
  • lekvár (ízre olyan, amilyet szeretnénk) 2-3 evőkanál
  • 1 tojássárgája a tészta lekenéséhez

Elkészítése:

A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrényben pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát reszeljük, de a levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót és a fahéjt hozzákeverjük.

A tésztát 2 részre vágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, beletrítjuük a tepsibe, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni, kb 10 percig.

Ha ez kész, akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, megcsíkozzuk és mehet a sütőbe. Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat hozzá!